Sultan Lokumu

Allah’ın selamı üzerinize olsun. Sosyal olmak bana yaramıyor. Yurtdışındayken  sosyalliğim Net ile sınırlıydı ve sayfama vs. daha çok vakit ayırabiliyordum. Şimdi bu sosyallik sanaldan çıkıp gerçeğe dönüşünce ben işi biraz abarttım galiba. Bunun getirisi olarak uzun zamandır sayfama uğrayamadım. Tabi bunu tek sorumlusu komşularım değil. Son bir aydır bitkisel bir kür uyguluyorum ve son 4. günündeyim. Bu da beni biraz oyaladı. Bu kürden daha uzun uzun bahsedeceğim inşallah. Sadece şunu söyleyeyim ki, doktorların ömür boyu  ilaç, ameliyat vs. dediği birbirinden  farklı bir çok sağlık sorunumdan rabbimin izni ve kulunun vesilesiyle kurtuldum. Tıbba saygım var, ancak modern tıp diyerek üzerimizden kar elde edip bizleri ömür boyu bazı  güya tedavilere mahkum edenlere asla!

Neyse sıhatimdeki hoşluğa yakışır bir tarifim var bu gün. Sultan lokumu deniyor.  Komşum yapmıştı ve yiyen herkes benim gibi tarifini almıştı. Çok basit malzemeler ve yapımı da çok kolay. İrmikli sütlü tatlılara karşı  ön yargım vardı ama sultan lokumu onu giderdi.GEDSC DIGITAL CAMERAMalzemeler:

  • 3 bardak süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 1 torba kremşanti
  • 1 kase hindistan cevizi

Yapılışı:

Süt, şeker ve irmiği tencereye koyup ocağın üzerine koyun. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Ocaktan alıp ılımaya bırakın ve ılıyınca toz şantiyi ekleyip iyice birbirine yedirin.

Ilıkken elinizle ceviz kadar toplar yapıp yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin. Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Sultan Lokumu’ için 5 yanıt

Yorum bırakın