Domatesli Fırın Tavası

Tüm takipçi ve dostlarımı Allah’ın selamıyla selamlıyorum. haftada bir yemek koymaya başlayınca kendi adıma ümitlendim.:) Bu yemeği misafir olduğum Oğuzeli’li bir hanımdan öğrenmiştim. Malzemelerin basitliğine nispeten yemeğin tadı çok güzel oluyor. Tarif daha önce arşivimde vardı, resmi yenileyince tarifi de güncelledim. Et olarak kuzu veya sırt eti tercih ederseniz daha iyi olur. Eti alırken kasabınızdan kuyruk veya iç yağı da istemeyi unutmayın. Bu güzelim et yemeğini sıvıyağ vs. ile pişirmeyin.

GEDSC DIGITAL CAMERA

Malzemeler:

  • 500 gr. dövülmüş yumuşak  et
  • 50 gr. kuyruk yağı veya iç yağı (En olmadı tereyağı kullanın)
  • 4 tane olgun domates
  • 3 tane soğan
  • 3-4 tane yeşil biber
  • Karabiber, tuz

Yapılışı:

  • Soğan ve domatesleri halka şeklinde doğrayın.
  • Biberler de iri iri parçalara kesin
  • Eti dövecek yardımıyla iyice inceltin ve bahartlandırın.
  • Tepsinin altına varsa kuyruk, iç yağı vs. yağ sürün ve etlerin ilk katını döşeyin.
  • Etlerin üzerine soğanları, onların üzerine de domatesleri dizin.
  • Kuyruk veya iç yağını incecik kıyıp en üste serpiştirin.Biraz tuz ve karabiber serpin.
  • 250° de önce ağzı kapalı yarım saat pişirin, ağzını açıp biberleri ilave edin.
  • Bir süre daha pişirip ayranla servis yapın.

Domatesli Fırın Tavası” için bir yanıt

Yorum bırakın