Aşotu Buğlaması

Allah’ın selamı sizlerin üzerine olsun. Bitirmem gereken bir çalışmadan dolayı ne sayfama ne de sanal aleme uğramaya vaktim olmadı. Posta kutuma bile bakamadığımı söylersem vakitsizliğimi anlatabilmiş olurum. Elhamdülillah artık bitti ve ben yine eski kaldığım yerden inşallah devam edeceğim. Bu gün Antep mutfağından lezzetli bir pilav tarifim var. Buğlama yeşil olan ve yenebilen her türlü ottan yapılabilir. Antep mutfağında ebegümeci, taze asma yaprağı, ve çeşitli otlarla yapılıyor. En olmadı ıspanakla bile yapabilirsiniz. Yanında soğan ve ayran tavsiye edeceğim zira bulgur pilavını soğandan ayırmamak gerek.

GEDSC DIGITAL CAMERA

  • Yarım kg aşotu (Siz imkanlarınıza göre herhangi bir ot kullanabilirsiniz.)
  • 2 bardak bulgur
  • 1 baş kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 kaşık domates biber karışık salça

Yapılışı:

Aşotunu dikkatlice ayıklayıp yıkayın ve ince ince kıyın.

Yemeklik doğranan soğanı yağda yumuşayana kadar kavurup salçayı ekleyin. Bir süre de salçayla kavurun.

Aşotunu bulgurla karıştırın. Kavrulan soğanın üzerine dökün. Tencerenin içindeki malzemeleri güzelce karıştırıp, tencerenin ağzını kapatın, ocağın altını kısın.

Otlar solunca tuz ve 1,5 bardak kadar su ilave edip yine kısık ateşte pişirin. Bir süre demlendirdikten sonra karabiberini serpin. Taze soğan, otlar, ayran ve turşuyla servis yapın.

Aşotu Buğlaması’ için 2 yanıt

Yorum bırakın