Karnabahar Köftesi

Kızartmalarla aranız nasıl? Türk mutfağı gibi bir mutfağa sahip olup da yağda kızaran bilumum sebze, et, hamur kızartmalarına hayır diyen çok az olmalı. Mutfakta keşfettiğim yağ eşittir lezzet olayı maalesef bir çok yemek için geçerli. Dolmanın yağlısı, hamur işinin yağlısı ve kızartmalar… Damakta tat bırakırken vücutta da iz bırakma olasılığı… Ancak sınırı bir teraziyle belirlersek kendimizi kontrol etmekte daha başarılı oluruz. Terazimiz sünnet-i seniyyeler… yani midenin üçte biri yemek için, üçte biri su için, üçte biri nefes almak için…

Bu girişten sonra okkalı yağ içeriği yüksek bir tarif gelsin bari.:) Tarifini kötülemek gibi oldu ama iyisini de kötüsünü de söylemek gerek. Karnabahar köftesi karnabaharın en güzel hali gibi. Gerçi ben haşlandıktan sonraki atıştırdığım halini hiçbir şeye değişmeme ama, yemek olarak düşünürsek nefis bir yemek. Ekmek arasında üzerine biraz limon ve pul biberle damağınızda tat bırakacak.

Tarifi ruh ikizim Cahide arkadaşıma ait, kendi geliştirmesiymiş…

 

Malzemeler:

  • Yarım baş karnabahar
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 5-6 kaşık un
  • Maydanoz
  • Kimyon, yenibahar
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Kızartmak için zeytinyağı
  • Servis için limon

Yapılışı:

  • Pirinci üzerini 2-3 parmak geçecek suyla pişirin.
  • Pirinçler tam açılınca varsa suyunu süzüp bir kenara alın.
  • Karnabaharı çiçeklere ayırıp tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
  • Yumuşamış karnabaharı çatalla iyice ezin ve pirinç, ince kıyılmış maydanoz, soğan ve diğer malzemeleri katarak karıştırın.
  • Karışımdan kaşık yardımıyla parçalar alıp kızgın zağın içine bırakın ve kaşığın arkasıyla düzelterek yuvarlak şekil verin.
  • Kağıt üzerine çıkarıp limon ve pul biberle sıcak servis yapın.

 

Servis önerisi kesinlikle bol köpüklü ayran.

Reklamlar

9 thoughts on “Karnabahar Köftesi

  1. Lavantincigim,bende bu aksam kizartmasini yaptim yemegini kimse yemiyor.Cok cesit yemegi olmuyor mübaregin ama yine de ben her halini seviyorum,dedigin gibi hasladiktan sonra ki hali nefis 🙂
    Ellerine saglik,alisverise gidince alicam tekrar denerim ins.
    Selamlarimla.

  2. Görüntüsü oldukça güzel. Karnabahar ile yapabileceğim tarifler arasına aldım bile bu tarifi 🙂 Ellerinize sağlık. Hayırlı günler.

  3. şık güzel bir tarif.ben bu tarz kızartmaları severim ama çok yememeye özen gösteririm.Yalnız bu da işte özen gösterirken arada kaytarmak isteyeceklerimden çok leziz görünüyor:)
    ellerinize sağlık.

  4. Şablona bayıldım. Çok iç açıcı olmuş.
    Rengimi apaçık belli etmeyi seviyorum. Böylelikle ruh ikizlerimi kolayca buluyorum 🙂

    Ellerine sağlık canım…

  5. Sa melegim,
    yine döktürmüssün :)) ellerine saglik, güzel göstertilip güzelde yaptirilmis…

    ayrica yeni sayfanda hayirli olsun….

    Selametle

  6. harika gözüküyor

    eminim tadı da öyledir

    wordpress’i bilmediğim için arkadaş olarak nasık eklicem sizi bilmiyorum ama sayfanızı sık kullanılanlara ekledim bile 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s