Tavuklu Keşkek…

Keşkek Anadolu’da hemen her şehirde ufak değişikler göstererek yapılan özel günlerin yemeği. Düğün merasimleri, çeşitli şenlikler, davetler sofralarını süsleyen bir yemek. İsmi de yöreden yöreye değişiyor…Antep de salça ve nohut ilavesiyle yapılan haline herise, Kilis’ de etli keşkek, Mersin de köşeli, Adana da döğme pilavı gibi isimlerle anılıyor. Hatta Antep de “Yağlı etten olur herise erkek pişirip getirsin er ise.” diye dillendirilmiş bir söz vardır.

Dedik ya yöreden yöreye malzemelerinde faklılıklar oluyor diye…keşkek yapımında genellikle kemikli et kullanılırken, Ege bölgesinde düğünler de yapılıyor ve et yerine tavukla kullanıldığı da oluyor. . Ama öyle bir lezzet ki tatmayan bilmez. Kolay, sağlıklı ve tatmadan geçilmeyecek bir lezzet keşkek.

 

Malzemeler: (4 Kişilik)

  • Yarım tavuk veya 2-3 but
  • 1 bardak yarma (aşurelik buğday, dövme)
  • 1 kaşık tereyağı
  • Toz ve pul biber
  • Tuz 

Yapılsı:

  • Yarmayı geceden ıslayın.
  • Tavuğun derisini ve yağlarını temizleyip tencereye alın.(Yağlarını almamızdaki maksat üzerine tereyağı kavuracağımız iç,in fazla yağ yüklenmesinden korunmak.)
  • Islanmış yarmayla tavuğu üzerini geçecek kadar su ve tuzla ocağa koyun ve mümkünse düdüklü tencere de yarma tamamen açılana ve tavuk lime lime olana kadar pişirin.
  • Tencerenin kapağını açın ve tavuk parçalarını dikkatlice çıkarıp kemiklerini ayıklayıp tekrar tencereye atın.
  • Büyük ve sağlam bir kaşık yardımıyla keşkeği ezerek karıştırın ki, tavuk etleri tel tel olsun.
  • Karıştırma işleminden sonra servis tabaklarına aldığınız keşkeğin üzerine tereyağında kavrulmuş pul ve toz biber dökün.
Reklamlar

7 thoughts on “Tavuklu Keşkek…

  1. Sa melegim,
    ins. iyisindir!
    Keskek denildimi beni bir tebessüm sarar… Zamaninda annem hemen hemen iki haftada bir keskek yapardi. Ben ise kesinlikle yemezdim…
    Gel zaman git zaman bende bir ev hanimi ve anne olduktan sonra , ee tabi arkadaslarinda etkisiyle beraber, keskele hasir nesir olunca , hele birde sevmeye baslayinca, annemde bunu ögrenince hali görülmeye degerdi…
    Simdi kendisi pisiripte bende yaninda olursam, hadi oradan sen sevmezsin diye bana vermemsi cok hosuma gidiyor…
    Paylasmak istemistim…

    Selametle

  2. Aleykümselam ablacıgım… Hos bır anı…

    Sohbetını cok şyledım ama bır tğrlğ fırsat da bulamızorum.:(

    Muhabbetle…

  3. Mmm, keşkeğe bayılırım. Hiç fotojenik olmayan bu nefis yemeği böyle güzel fotoğraflamak büyük başarı. Yazmadan edemedim bu yüzden. Ellerinize sağlık!

  4. Merhabalar! Sitenizle tesadüfen bugün tanisdim ve cok begendim! Ellerinize emeginize saglik cok lezziz secimleriniz ve sunumlariniz var..
    Sicacik Sevgi ve Selamlarimla…
    Hasret 😉

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s