Facebook’a Girdik Ama Mazaretimiz Var…Kıymalı Pide

Efendim, cümbür cemaat yan sütunumda olan facebook kartımı görmüş olmalısınız. İnsanın ilerleyen teknoloji ve iletişim imkanları karşısında direnişi pek sonuç vermiyor. Cep telefonları yaygınlaştığında uzun bir zaman almamak için direndim. Bütün arkadaşlarımın vardı ama koskoca Avrupa da (!) bir almancı olarak benim cep telefonum yoktu! Sonunda mecbur kalıp bir cep telefonu edindim ama bu defa da lüks istemem diye direndim ve bu direnişim hala devam ediyor. Basit kameralı bir telefonum var ve değiştirmeyi düşünmüyorum.

Sonra msn benzerleri yayılmaya başladı. Benim direnişim burada da devreye girdi. “Yoook, ben msn filan istemem maazallah elimde filan patlar, kullanmayı bilmem!” Bir süre sonra baktım olmadı açtık bir msn..”aaa ne güzel bir şeymiş bu!” En son facebook konusunda eşimle birbirimize” Ya ne gerek var, bu insanlarda ne kadar sosyal. İnsan öyle bir yere girip de öööyle tanıdık tanımadık herkesle görüşür mü?” Ben: “Yok canım, olur mu öyle şey! Yok yok ben istemem.” Eşim: “Ben de istemem gereksiz bir şey zaten…biz öyle şeylere katılmayalım.” ( Gerçi bazı tereddütlerimiz hala devam ediyor.)Oysa eşim mesleği icabı bilgi ve iletişim teknolojisini çok yakından takip eder. Her hafta bir sürü dergi alır, konuyla alakalı kitaplar okuyup öğrendiklerini değerlendir, yani işin bir anlamda mutfağındadır aslında. Bir ortak noktamız daha varmış demek, ikimiz de mutfaktayız.:)) Uzun süre yazmayınca çenem düşüyor, geçici bir durum merak etmeyin. Aslında yazının başında ne demek istediğimi anladınız da çenesizlik kötü şey.:)

 Yemek blogu yapan birinin bekleyen taslağı olmaz ise ne olur? a) Rezil olur! b) Blogu bırakır. c) Hemen mutfağa gider. Bu seçeneklerin hiçbirini yapmak istemez ise, benim gibi yüzsüzlük eder ve hem geri geldim der hem de sayfasını yenilemez. Aslında bütün olan da bu. Yaz geldi…uzun zamandır yoğun bir dönemde olduğumdan yemek yapacak enerjim kalmadı.

Uzun zaman önce yaptığım yemeklerin resmi taslakta var ama o zaman tarifi yazmamışım ve o tarifleri tekrar denemem gerek. Ne kadar planlı ve programlı çalışıyorum değil mi? Ama tüm gücümü seferber edip dosyaların arasından tarifini bulduğum bir resim çıkarmaya başardım. Tadı damağımda kalan bu pideler, Antep lahmacun harcının pideye uyarlanmış hali.

Hamur için malzemeler:

  • 300-400 gr un ( Kepekli kullanırsanız daha iyi olur.)
  • Yarım bardak süt
  • 1 dolu kaşık tereyağı
  • Yarım yaş maya
  • Tuz, su

Harcı için:

  • 300 gr. Orta yağlı kıyma
  • 1-2 domates
  • Yarım baş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yeşil 1 kırmızı biber
  • 1 kaşık karışık salça
  • Karabiber, tuz
  • Kıymanın yağı yoksa yarım bardak kadar sıvı yağ

Yapılışı:

  • Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve mayalandırın.
  • Hamur mayalanırken sebzeleri incecik kıyın ve kıyma ve diğer malzemelerle karıştırıp harcı hazırlayın.
  • Fırını 200° ye ısıtın.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp silindir olarak bıçak sırtı kalınlığında açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine harcı eşit olarak yayıp kenarlarını birer parmak harcın üzerine katlayın.
  • Uzlarına su sürüp yapıştırın ve sıcak fırında kızartın.

Afiyet olsun…

Serviste asitli ve şekerli içecekler yerine geleneksel içeceğimiz olan ayranı tercih edin. Hatta kültürümüze sonradan diken gibi sokulan bu gazlı içecekleri mümkün olduğunca sofralarınızda bulundurmayın.

Reklamlar

11 thoughts on “Facebook’a Girdik Ama Mazaretimiz Var…Kıymalı Pide

  1. Boykot yaptiginizi bildigim icin bu bilgiyi sizinle paylasayim dedim. Facebook boykot listesinde olmasi gereken firmalardan birisi. Internette Mark Zuckerberg ismiyle kucuk bir arastirma yapabilirsiniz. Aslinda bu boykot listesine internet ve yazilim firmalari kategorisi de eklense iyi olur.
    Zaten bence de Facebook son derece gereksiz bir icat, insanlari sosyallestiren degil tam tersine asosyallestiren bir site. Facebook’ta paylastisiniz bilgilerin gizliliginin de ne kadar guvende oldugu belli degil. Bu konuda buyuk elestiriler aliyorlar.

    Selamlar

  2. Lavantin ciğim,

    Pide hamuruna kuru ya da yaş maya ilave edilmiyor mu? Sanırım eklemeyi unutmuşsun.
    Pideler ve fotoğraf çok güzel, ellerine sağlık, sevgilerimle…

  3. ben de fesbuk için uzun müddet direnenlerdenim:)
    lakin yine de herkesi eklemiyorum. o kadar açılmanın lüzumu yok.

    pideler enfes ötesi görünüyor. ellerine sağlık canım..

  4. 🙂 Tebessüm ettirdi yazın Sevgili Lavantin. Her nerde olursa olsun; İnsan iç alemine göre bir dış dünya arayışındadır.. facebook sayfan hakkında hayırlı olsun dilerim.

    Selam ile!

  5. Nurhan, bu konularda oldukça hassas biriyim. Boykot benim yıllardır hayatımda var. Ancak bazı konularda nasıl davranmamız gerek kestiremiyorum. İnternet de onlardan biri… Kullanılan bilgisayarlar, programlarda senin dediğin guruba giriyor malesef.

    Mesela Almanya da yaşıyoruz ve ne kadar kaçabileceğimizi bilmiyorum. Bu pes etmem veya gevşek davranmam anlamına gelmiyor. Ancak gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Blogları kapatıp kendi sayfamı açmam da bile bunun rolü var, istemediğim reklamlar vs…

    Facebook konusunu bilmiyordum… anacak arkadaş bulmanın dışında bazı amaçlarımdan dolayı facebook a girdim.

    Pazlaşımların gızliliği konusuna gelince o zaten tam bir felaket. O işlerin nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Sanal ortam zaten bilgi paylaşımı konusunda hiç bir şekilde güvenli değil. Hatta bu bilgilerin insanların fişlenmesi gibi bazı amçlarla kullanıldığını bile duydum. O sebepten kimin ne duymasını istiyorsam o kadarını paylaşıyorum, gerisi bana kalmış…Paylaştıklarımdan çıkan profilin de kimin nasıl işine yarayacağının da farkındayım. Zira Ergenekon meselesinde bile insanların nasıl fişlendiklerinin Türkiye veya şehirler çapında örneğini gördük.

    Eşim eklememi istedi, Müslümanlar için dünya çapında bir paylaşım alanı olan Pakistan yapımı http://www.millatfacebook.com/ varmış…

    Uyarın için yürekten teşekkür ederim, en azından uyarma isteği duymuşsun.

    Selametle…

  6. Mine, söylemesen bak öyle kalacaktı. Çook teşekkür ederim, millete kupkuru pideler yedirmeden durumu kurtardık.

    Sevgiler…

    Teşekkürler Papatya… ben de o kadar açılmam diyorum ama, bakalım ne olur.

    Selametle…

    Rana inşallah hayır olur. Tereddüt, kararsızlıkla girdik bu işe anacak rabbim sonunun hayretsin. Yorumcu Nuran arkadaşın yorumunu okuyunca bu sıkıntılarım biraz daha belirginleşti, söylemeden geçemeyeceğim.

    Servgiler…

  7. Lavantin yeni adresin hayırlı olsun, nice güzel paylaşımlara…
    pideler nefis görünüyor, çıtır çıtır hamuruyla, ellerine sağlık…

  8. 🙂
    Ben de o inat edip,’facebooklanmayanlardanım’ :))
    Bakalım nereye kadar..Şimdilik düşünmüyorum ama hayırlısı bakalım..

    Pide süper..
    mmmMm
    Hem de kıymalı ,en sevdiğim .. ; )

    Sevgilerimle..

  9. selamun aleyküm öncelikle kandiliniz mübarek olsun hayırlı kandiller bütün dualarınız ibadetleriniz kabul günahlarınızda af olsun inşaALLAH sitenizi biraz gezdim tarifler güzel resimler bir harika elinize sağlık hayırlı geceler kardeşim selmun aleyküm.

  10. Ne çıtır bir güzellik bu böyle..Epey zamandır izliyordum sizi,bir süre ara vermiştiniz sanırım..Tekrar dönmenize çok sevindim..Tariflerinizin hepsi de birbirinden şahane..Hayırlı Ramazanlar diliyorum..sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s