Afyon Şepiti

 Sayfamı takip eden tüm dostları muhabbetle selamlıyorum…  Bu kadar uzun bir ara vereceğimi ben bile tahmin etmezken, aradan ne kadar zaman geçmiş meğerse. Hiç bir mazeretimin kalmadığını hazır fark etmişken yeniden başlamak lazım, aksi takdirde bu rehavet üzerimden gitmeyecek. Daha doğrusu tembellik…

Güzel bir yaz geçirdik, ramazanı ağırladık ve bayramı uğurladık derken blogların tekrar cıvıldama mevsimi geldi. Büyük hedef kitle olan Türkiye’ de de okullar açıldı ve herkes tekrar yerli yerine oturdu sanırım. Yani yeni tariflere Allah’ın izniyle devam edelim…

Yöresel yemeklere kendimi bildim bileli bir merakım olmuştur. Tv. de gördüğüm Anadolu kokulu hiçbir yemek tarifini kaçırmam ve çoğunu denemişimdir. Ama bloklar bu yönden de zengin bir çeşitlilik sunuyor meraklısına. Afyon şepitinin tarifi sevgili arkadaşım bin bir çeşniden Saliha’ya ait. Biz çok beğenerek yedik.  Görüntüden lezzetini tahmin ediyor olmalısınız zaten, fazla söze hacet yok.

Bild 2153

  Malzemeler:

  • Yarım tavuk veya ona denk kemikli, bütün parçalar halinde tavuk
  • Un, su ve tuzla hazırlanmış orta boy tepsi büyüklüğünde 3-4 adet kuru yufka ( Yufkalar için 1-2 bardak un, tuz ve suyu karıştırıp orta sertlikte bir hamur hazırlayın ve bezelere bölün. Her bezeyi sac üzerinde yakmadan iyice pişirin ve açıkta bırakarak kurutun.)
  • Karabiber, tuz

Yapılışı:

  • Tavuk iyice haşlanır  tuz ve karabiber ilave edilir.
  • Yufkaların içine sığabileceği bir tepsiye tavuk suyu konur ve yufkalar bu suda altlı üstlü ıslatılır.
  • Cam vs. bir tepsiye ıslanan yufkalar yapışmasın diye buruşturularak üst üste serilir.
  • En üste parçalara ayrılan tavuk  yerleştirilip tepsiyle servis yapılır.

Yanına yoğurdun çok yakıştığını düşünüyorum…

Afiyet olsun…

Reklamlar

7 thoughts on “Afyon Şepiti

  1. Bende çok meraklıyım yöresel yemeklere ellerine sağlık canım. Ama antep yöresi her yöreye bedel. çok seviyorum bir karadenizli olarak

  2. Tam da neden yeni tarif eklemiyorsunuz diye serzenişte bulunacakken bu tarifi gördüm. Gerçekten fotoğraf kelimeleri kifayesiz bırakıyor. Ellerinize sağlık..

  3. Tadılacak bir çok güzel yöresel lezzetimiz var, bu yıl bizde de yufka ekmeği var… onları tüketecek yer arıyordum ki senin tarifi gördüm… Ellerine sağlık sevgili Lavantin. Sevgiler…

  4. Bu arada wordpress konusunda bana yardımcı olabilir misin. Blogspottdan sonra burda epeyce yabancılık çekiyorum…

  5. Merhaba Canım, hoşgeldin ben de her gün açıp bakıyordum yeni bişeyler var mı diye mesajını da aldım bu arada, ama o kadar yoğunduk ki fırsatım olmadı geri dönmeye sadece siteye bakıyodum hızlıca, annemler burdaydı zaten o sırada Antep’teki ablamın oğlu burdaki üniversiteyi kazandı onlar geldi ondan sonra Osmaniyeden yine üniversite için gelen misafirim oldu bi kez kayıt için geldiler bu hafta da yerleştirmeye geldiler dün yolcu ettik,arada ramazan, bayram derken bugün ilk defa sakin bi şekilde evde vakit geçiriyorum.Sana bi merhaba demek istemiştim ama anlatasım geldi uzattım görüşmek üzere.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s