Tavuk Dalyan

   Şöyle sofranızı zenginleştirecek ve gerek tadı gerekse servis şekliyle göğsünüzü kabartacak bir yemek yapmak isterseniz dalyan köfte yapın. Körili sosun eşliğinde damaklarda kalacak bir tat bırakıyor. Biraz teferruatı çok görünse de arada bir yapmak hoş bir değişiklik olur.

   Daha çok kırmızı etle yapılan bu köfte, tavuk kıymasıyla da daha hafif ve gerçekten enfes oluyor. Tarifin aslında közlenmiş patlıcan ve biber kullanılıyor ama ben biraz rahata kaçarak hafif kavrulmuş biber ve haşlanmış yumurtayı tercih ettim.  Bence içindeki malzemeden ziyade köftenin kendisi ve sosu lezzetinin odak noktası.

   Tarif arşivimden ancak, resmini yenileyip tarifinde de  bazı değişiklikler yapınca yeni tarihle yayınlamak istedim.

                                       bild-12561

MALZEMELER:

  • Yarım tavuk
  • 1 tane soğan
  • 2 dilim ekmek
  • 1 yumurta
  • Karabiber, tuz

İçine koymak için:

  • 1 haşlanmış yumurta  ( Bu malzemeler tamamen tercihinize kalmış.)
  • 1 kırmızı veya yeşil biber
  • Yarım sarı biber (Paprika)
Sos için:
  • 1 bardak tavuk suyu
  • 1 kaşık silme nişasta
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1/2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı silme şeker
  • Tuzot

YAPILIŞI:

  • Tavuk  kemiklerinden ayrılıp parçalar robotta kıyma haline getirilir.
  • Ayrılan kemikler 2 bardak suda haşlanır.
  • içine konacak biberler uzunlamasına doğranıp yağsız tavada sotelenir.
  • Ekmek ve soğanlarda robotta çekilip, tavuk etiyle karıştırılır.
  • Hazırlanan harca diğer malzemeler katılıp güzelce yoğurulur.
  • Karışım plastik folyonun üzerine konup düzeltilerek eşit kalınlıkta bir kare oluşturulur.
  • ortaya dörde bölünmüş haşlanmış yumurta ve biberle yerleştirilip ince folyonun bir ucu malzemenin üzerine kapatılır.
  • Rulonun diğer ucu kapatılan ucun üzerine konup folyonun üzerinden ek yeri düzeltilir.
  • Folyonun üzerindeki sarılmış köfte dikkatlice ek yeri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
  •  200° de ortalama 45 dak. ile 1 saat arasında pişirilir.
  • Köri yağda kavrulup tavuk suyu, şeker, tuzot eklenerek bir kaç dakika kaynatılır.
  • Nişasta sulandırılıp tavuk suyuna katılır, yenibahar eklenip ocaktan alınır.
  • Fırından çıkan köfteyle sıcak sevis yapılır.
Reklamlar

7 thoughts on “Tavuk Dalyan

  1. Lavantin merhaba,dalyan köfte harika görünüyor,ellerine sağlık.Görüşmek dileğiyle sevgiler.

  2. Lavantincigim hangi birine yazayim bilemedim,hepsi birbirinden nefis olmuslar hele o katmer pogacalar harika hem ne kadar beddua etsen azdir yani bu görüntüye:)) Sen bana da yap bu pogacalardan ben gelirim yumurtasini sürmeye:))) hi hiiii…
    Dalyana diyecek birsey bulamadim yani,ellerine kollarina saglik arkadasim.
    Allah’a emanet ol.

    Serap.

  3. Merhaba. “Hediyeleşmek” üzerine güzel bir etkinliğimiz var. Katılmanızı arzu ederim. Ayrıntılar sayfamda. sevgilerle.

  4. Tesekkür ederim Hayat.
    Hayirli vakitler…

    Serap, aslinda neden olmasin? Ayni ülkede yasiyoruz. Uygun bir zaman ayarlayip seninle bir araya gelebiliriz ve diger Almanya daki blogcularla…
    Sevgiler…

    Davetin icin tesekkür ederim Bahar. Konuyu degerlendirip seni haberdar ederim insallah.

  5. Semra, hem sik hem lezzetli. Memnun kalacaksin insallah.
    Muhabbetle…

    Tesekkür ederim Nisanur. Cik haklisin, her türlü tavuga köri cok yakisiyor.
    Muhabbetle…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s