Cuma Yazıları – Süt Mucizesi

Tüm inananların cuması mübarek ve bereketli olsun.
Bu kadar peynir tarifinden sonra, konuya uygunluğu hasebiyle daha önce yayınladığım “Süt Mucizesi” yazısını tekrar hatırlatmak istedim.

“Size onların karnındaki pislik ve kan arasından, içenlerin boğazından kolaylıkla geçen sade bir süt içiriyoruz.”

Beşeriyet, 1400 küsur sene önce ortaya konan bu gerçeği görebilmek için, modern cihazların ve laboratuarların kurulmasını beklemek zorunda kaldı. Ve bir damlasını yapmaktan âciz olduğu sütün harika yapısını, asırlarca sonra bile çözümlemeyi başaramadı. Ama, acaba Ayet-i Kerim’de belirtildiği gibi, ibret alabildi mi?
Süt, tek başına kullanıldığı gibi, bazı gıdaların hammaddesi olarak da kullanılmakta ve hangi şekle girerse girsin, olağan üstü bir tesir icra etmektedir. Bunlardan yoğurt, midede kendi kendini sindirebilen tek gıda olarak bilinmekte ve verem ile şarbon dışında tifo, para tifo, difteri, dizanteri, kolera gibi 22 hastalığa ait mikrobu imha edebilmektedir.
Peynir ise, kemiklerin ana maddesi olan kalsiyumun, kalsiyum parakazeinat şeklinde çöktürülmüş halidir. Ve sindirilmesi son derece kolaydır. Bu yüzden ilâhi kudret, yeni doğan yavruların midelerinde (sadece süt emilen devrede olmak üzere) peynir mayası üretimini programlamıştır. Yani emilen süt, midede peynir haline gelmektedir. Yediğimiz peynirlerde de aynı mükemmel mekanizma taklit edilmekte ve süt, genç danaların veya kuzuların midelerindeki renin enziminden (şirden) faydalanılarak peynir haline getirilmektedir.Yapılan araştırmalarda, sütün en iyi mayalanma sıcaklığının 35-38 °C dereceler civarında olduğu anlaşılmıştır ki, bu sıcaklık da vücut ısısından başka bir şey değildir…

Mithat OKUYUCU
Kimya Mühendisi

Reklamlar

7 thoughts on “Cuma Yazıları – Süt Mucizesi

  1. allahın bizlere bahşettiklerini tüketip sadece şükr ediyoruz fakat kuran’dada söylendiği gibi araştırmak gerekiyor.sizlerde araştırdıgınız bu bilgileri bizlerle paylaştıgınız için teşekkür ederim.çünkü anlamk istemeyenlere dahi bu araştırmalarınızla allahu tealanın büyüklüğünü ğöstermiş oluyorsunuz.

  2. Tesekkürr ederim Aysegül.Isimsiz arkadasim, insallah birseyler katabiliyoruzdur.Selametle…

  3. Paylaşımın için çok teşekkürlercuma geçtiği için Mutlu haftasonları dileyeyim:)sevgiyle kal

  4. aslında görebilen gözler için kainatta türlü türlü ne mucizeler var..Rabbim görebilenlerden eylesin.slmlar

  5. SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;http://porselendemlik.comhttp://birdemliksohbet.blogspot.comhttp://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için 01.ARALIK 2008 (PAZARTESİ)- 21,ARALIK.2008 TARİHLERİ ARASINDA “PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ‘NİN 31” EV SAHİBESİ OLARAK http://capankizimutfakta.blogspot.com / GÖREV YAPACAĞIMYANİ BEN YAPACAĞIM…SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE”PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 31.HAFTA ” BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM ..C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUMZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE

  6. Tesekkür ederim Dilek. Ben de sana iyi bir hafta diliyorum…Süheyla, bunu bilsek de duyularimizla algilamadan iman edemez bir halimiz var.Duana amin diyorum canim.Muhabbetle…Capan kizi, insallah davetine icabet edecegim. Basarilar…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s