İçli Simit

Bizim vazgecilmez tadlarimizdandir pogaca ve simit. Hem kolay saklanir hem kolay tasinir ve lezzetlidir ayrica. Bu iki tadi birlestirirsek ne olur? Harika olur tabiki! Ister susamli pogaca deyin ister peynirli simit, ayni kapiya cikar. Ve o ciktigi kapidan sizi lezzet dünyasina davet eder.

Sevgili Seda gecenlerde benzeri bir tat olan kasarli simit pogaca ya yer vermisti sayfasinda. Onu gördügümden beri kafamin icin de ampüller yanmaya baslamisti.:))

Az önce internette bir arastirma yapinca, Türkiye’ de da zaten simit saraylarin da bu tür seceneklerin yapildigini gördüm. Tabi biz vatandan cok uzaklarda olunca oradaki yenilikleri takip edemiyoruz. Gerci o kadar da yeni degil ama, yine de benim hic görüp deneme imkanim olmamisti.

 yemek_013_2

Malzemeler:

  • 1 kutu krema
  • 2-3 kaşık sıvıyağ
  • 1 paket yas maya
  • 1,5 bardak su
  • Tuz,
  • Aldigi kadar un

Üzeri için: Pekmezli su ve susam

Ic malzemesi: Peynir, ve maydanoz

Yapilisi:

  • Hamur malzemeleriyle hazirlanan hamur mayalanmaya birakilir.
  • Bu arada maydanoz dogranip peynirle karistirilarak ic malzemesi hazirlanir.
  • Firin 200°-250° de isitilir.
  • Mayali hamurdan yumurta dan ufak parcalar koparilip elle acilir ve ic malzeme konur.
  • Istenilen sekil- ister uzun ister yuvarlak- verilerek pekmezli suya ve susama batirilir.
  • Susama batirildiktan sonra iki el arasinda hafifce vurularak susamlarin iyice yapismasi saglanir.
  • Yagli tepsiye dizilir ve 15- 20 dak. tepsi mayasina birakilir.
  • Iyice isinmis firinda kizartilir.

Vatan, millet, afiyet sohbetleri esligin de keyifle tüketilir.:))

Reklamlar

7 thoughts on “İçli Simit

  1. immm Lavantincim merhaba… ellerine sağlık. Se Almanyada yaşıyordun değil mi? Hangi kentteydin?

  2. Hem su naranciyeyi hemde simidi denemek sart oldu,her ikisi de nefis görünüyor.Eline saglik.Selamlarimla,serap.

  3. Merhaba benim becerikli arkadaşım.Simitler çok güzel görünüyor.Bayılarak yediğim şeylerden biridir simit.Ama denemeye çekinirim hep.Simit saraylarına gelince Bursa’da simit keyfi yapabileceğimiz yerler var.Bekliyorum mutlaka.Şehr-i Bursa’dan sevgiler.

  4. Sevgili Fatma, tesekkür ederim.Denenecek bir tat degil mi?Evet, Almanaya da yasiyorum…Muhabbetle…Serap’cigim, hic bekleme dene. Gercekten cok güzel, özellikle narenciye güzeli…

  5. Sagol Melek, sana da hayirli gün ve geceler…Insallah Cigdem… Bir gün kismet olur bakarsin.Simit cok kolay, denemekten cekinme bence.Sevgiler güzel arkadasim…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s