Lavantin Usulü lorlu Tatlı

Peynirli tatlıların içinde tercih yapmak çok zor. Hoşmerim, kuymak, kemal paşa benim ilk aklıma gelenler. Hepsi birbirinden lezzetli ve ilk deneyenler için “Ben bunu artık hep yaparım.” dedirtecek tatlar. Ben de lorlu kurabiyeyi biraz geliştirerek bu güzel görüntülü tatlıyı yaptım.
Bir defa da olsa mutlaka yapın; nasılsa devamı gelir.:)))

35 

Hamuru için malzemeler:
  1. 200 gr. tereyağı (Yarı yarıya sıvı yağda kullanabilirsiniz.)
  2. 1/5 bardak yoğurt
  3. Aldığı kadar un

İç malzemesi:

  1. 250 gr. lor ya da kestirilmiş süt
  2. 250 gr. toz şeker

YAPILIŞI:

  1. Şekeri ve loru karıştırıp buzdolabında 3-4 gün bekletin. ( Bu bekletme kıvamı için önemli.)
  2. Hamuru hazırlayın ve mandalina büyüklüğünde bir beze ayırın.
  3. Hamurun büyük parçasını unlu bir zeminde dikdörtgen veya kare olarak tepsinizden biraz daha büyük olacak şekilde kesin.
  4. Fırın kağıdı serdiğiniz veya yağladığınız tepsiye hamuru serin ve kenarlarını 1-2 parmak yükseltin.
  5. Kalan hamuru açın ve tepsinin eni ve boyunun uzunluğunda şeritler kesin.
  6. Şeritleri tepsinin üzerine kapatmadan şeritlerden artan hamuru da incecik açın.
  7. Tepsinin içindeki hamurun üzerine serin ve elinizle bastırarak yapıştırın.
  8. Lor bekleme üresince katılaşacaktır, o haliyle şekerli loru hamurun üzerine eşit olarak yayın.
  9. Şeritleri muntazam bir şekilde tepsinin üzerine yerlştirin ve kenarları parmak uçlarınızla alttaki hamura tutturun.
  10. 180° de altı üstü kızarana kadar pişirin.
Reklamlar

18 thoughts on “Lavantin Usulü lorlu Tatlı

  1. pek peynirli tatlıları sevmezdim ama son günlerde o kadar çoğaldiki yapmam an meselesi oldu:) yaparsam ilk seninkinden bakıp bilgi edinirim ellerin dert görmesin size afiyet bal olsun.

  2. Merhaba Arkadaşım…Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

  3. Tadı mutlaka enfestir ama ben tatlının görüntüsüne ve fotoğrafına özellikle bayıldım..Ellerine sağlık,Sevgiler…

  4. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23http://porselendemlik.blogcu.com ,http://birdemliksohbet.blogspot.com vehttp://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.Akşamüstü sohbetine gelen dostlaraHanımlarla yapılan günlereBeş çayına gelen misafirlereHer biri birbirinden lezzetli tarifler12 Mayıs 2008 (pazartesi) , 25 Mayıs 2008 (pazar)tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 23http://www.deryadanlezzetler.com arkadaşımızda düzenlenecektir..Tüm blogcu arkadaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz..22, etkinliğimize harika bir ev sahipliği yapanhttp://fatostuncay.blogcu.com/ arkadaşımıza vetüm katılımcılara sonsuz teşekkürler ediyoruz..Sevgilerimizle..PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.comhttp://birdemliksohbet.blogspot.comSorumlu Müdürhttp://selmahlc.blogcu.comGrafik Tasarım DüzenlemeYağmur İparSizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.Bunun için yapmanız gereken tek şey:AdınızıSitenizin adresiniDergide yer almasını istediğiniz tarifin adınıTarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.Örnekisim: SEVİL SAHİNsite adı: http://birdemliksohbet.blogspot.comTarif : SALATA YARIŞMASILink:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.htmlAyrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

  5. Merhaba Lavantin,Nefis görünümü ile beni kendine hayran bırakan bir tatlı olmuş.Ellerine sağlık.Lorlu lezzetleri çok sevdiğim için en kısa zaman da denenecekler listesine eklendi…sevgiler…

  6. Canım çok güzel olmuş.Eliine sağlık.Müsait olduğum zaman hemen deneyeceğim bir lezzet.Bayıldım valla.

  7. Teşekkür ederim Dilek’ciğim.Selametle…Melek, tadını bilipte mi yapmıyorsun, yoksa daha çnce hiç denemedin mi? Eğer denemediysen, sevilmeyecek gibi değil kardeşim.:))Mutlaka dene…

  8. Teşekkür ederim Betül. Sevgiler…Özlem’ciğim, memnuniyetle katılırım bu güzel etkinliğe. Başarılar dilyorum…

  9. Feyza, teşekkür ederim. Beğenmene sevindim. Ama tadını da denemeni tavsiye ederim.:)Selametle…Derya, değerlendirip cevap vereceğim inşallah.

  10. Teşekkür ederim pembe tencere. Daveteine icabet edeceğim inşallah.Bengisu, pişman olmayacaksın canım.

  11. Fulya, sağol canım. Denersen fikrini bildir lütfen.Sevgiler…Teşekkürler Seçil’ciğim. Tadına bayılacaksın eğer denersen.:))Teşekkür ederim Hande. Muhabbetle canım…

  12. Olur Aymen, neden olmasın ki? “Kısmette varsa gelir yemen den, kısmette yoksa ne gelir elden.” demişler. Kısmette olursa lavantin’e konuk olursun Konya ya ve yersin inşallah.Muhabbetle canım…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s