Ispanaklı Kolböreği

Kolböreği benim en çok sevdiğim ve tercih ettiğim açma böreklerden. Normal açma böreklerde yaşanabilen sert ve kuru olma riski bu börekte yaşanmıyor. Tadı ve yumuşaklığı garanti de diyebiliriz.. İç malzemesinin ve kullanılan yağın miktarı lezzetini belirliyor. Yani çok yememek şartı ile malzemesinin ağırlığını koruyarak yapın ve güzel bir börek yiyin. 🙂

112
MALZEMELER:

  1. 400 gr. un
  2. Tuz
  3. Su

İç malzeme:

  1. 500 gr. ıspanak
  2. 2-3 tane soğan
  3. 150- 200 gr. beyaz peynir
  4. Karabiber, pulbiber

Arasına sürmek için:

  1. 1,5 bardak süt
  2. 1/2 bardak sıvıyağ
  3. 1 yumurta

YAPILIŞI:

  1. Hamur malzemeleri ile yoğurulan hamur 15 dak. dinlendirilir.
  2. Bu arada ıspanak ve soğan doğranır, ufalanan peynirle karıştırılıp baharatları katılır.
  3. Yumurta, süt ve yağ iyice çırpılır.
  4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır.
  5. Her beze tabak büyüklüğünde açılır ve bir yüzü yağlanır.
  6. Yağlanan hamurun üzerine yeni bir hamur açılır.
  7. Böylece üst üste konulmuş ve araları yağlı ikili hamurlar elde edilir.
  8. Bu ikli hamurlar sırayla açılarak büyük yufkalar elde edilir ve üzerlerine sütlü karışım kaşıkla gezdirilir.
  9. Yufkaların üzerine ıspanaklı iç serpilip bir taraftan başlanarak sarılır.
  10. Uzun bir sopayı andıran hamur kendi etrafında döndürülerek tepsinin ortasına yerleştirilir.
  11. Diğer ikili hamurlarada aynı işlem yapılarak ister tekli börekler istenirse tepsinin ortasına ilk konulan böreğin etrafına sarılarak büyükçe bir börek elde edilir.
  12. Böreğin en üstüne Sütlü karışımdan sürülerek 200° de pişirilir.
Reklamlar

9 thoughts on “Ispanaklı Kolböreği

  1. Canım ellerine sağlık. Keşke açmayı bilsemde yapabilsem benimde en çok sevdiğim böreklerden biridir. sağlıcakla kal…………

  2. Özlem, açmanın tek sırrı sıkca denemek. Ben 23 yaşından sonra öğrendim. Hamu yoğurmayı bile bilmezdim.:) Vakit buldukça denersen, kısa zamanda sende çok güzel yufkalar açarsın.Teşekkür ederim Nurgül. Sevilmeyecek gibi değil.Selamlar…

  3. börek olsun ,ıspanaklı olsun,başka hiç bir şeye gerek yok zaten..harika bir görüntü.ellerine sağlık.slmlar.

  4. Teşekkür ederim Semra.Görüşmek dileğiyle…Süheyla’cığım sağol canım. Haklısın, börek hemde ıspanaklı olunca yok diyen hiç çıkmaz herhalde.:)

  5. Teşekkür ederm Betül’cüğüm. Buralar’dan sevgiler…Sevgili Nino. buyur gel ben sana daha ne börekler yaparım.:) Bloglar arası buluşmalar bu yüzden çok güzel olmalı.Sevgiler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s