Soğan Yahnisi

Antep yemekleri olur da soğan yahnisi olmaz mı? Bu defa ilk kez etli olarak yaptım. Fena olmadı, yani etli de olur etsiz de.

 bild_256

MALZEMELERİ:

  • 500 gr. arpacık soğanı
  • 200 gr. kuşbaşı et
  • 1 kaşık salça
  • Bir miktar haşlanmış nohut
  • Tuz, karabiber
  • Sıvıyağ, nane, limon suyu veya sumak ekşisi

YAPILIŞI:

  • Et güzelce kavrulup, salça ilave edilir.
  • Bir süre daha kavrulan salçanın üzerine su konarak etler pişmeye bırakılır.
  • Etler tamamen pişince, soğan ve nohut eklenerek soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Baharatları eklenerek, yağda kavrulan nane üzerine dökülür.

Yanında illede bulgur pilavıyla afiyetle yenir.

Reklamlar

Soğan Yahnisi’ için 4 yanıt

  1. Lavantinciğim, soğan yahnisini ben de etli yaparım. Eşim çok sever. Resmi görünce yutkundum valla. Eline sağlık.Sevgilerimle…

  2. Teşekkürler Rabia’cığım. Aslını bozmayayım diye, etle yapmaya başladım Antep yemeklerini.

  3. ARPACIK SOĞANI ALIP EVE GÖTÜRDÜKTEN SONRA AKLIMA GELDİ NASIL PİŞİRİLİR DİYE YOSA BEN HANIMA GÜVENİYOROM AMA BU TARİFİ ÇOK BEĞENDİM ELİNİZE SAĞLIK

  4. Tesekkür ederim Cotanaklar…Begeneceginize eminim sayet pismis sogan tadindan hoslaniyorsaniz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s