Patates Peyvazı (Salatası)

Antep’de patates salatasına patates peyvazı deriz .  Ayrıca daha bir çok peyvazımız vardır.  Soğan peyvazı, domates peyvazı, pirpirim (semizotu) peyvazı,  lolaz peyvazı,  yeşil zeytin peyvazı bunlardan bazıları.  Susuz ve marul salatalık gibi yardımcı malzemelerin girmediği ve mutlaka maydanozla limon, sumak  koruk veya nar   ekşisnin   kullanıldığı kuru diyebileceğimiz salatalardır bunlar. Çünkü sulu salatalarımız da olduğundan sanıyorum ki, susuzlara peyvaz deniyor. 

bild-1216
MALZEMELER:
  • 5-6 tane haşlanmış patates
  • 3 tane taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam taze nane (İsteğe göre.)
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 tane limon suyu
  • Sıvıyağ

Yapılışının bildiğiniz patates salatasından farkın yok.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s