Limonlu Peynirli Kek (Zitronen-Käsekuchen)

Sevgili Naile’nin peynirli kekini görünce, dayanamadım 2 hafta arayla 2. kez peynirli kek yaptım.
Limonlu denedim bu kez, çok güzel oldu ama sade olanı daha çok sevdim ben. Tabanına kabartma tozu koymadım, bence daha çok yakıştı.
Alman sayfalarını gezerken, peynirli kek konusunu daha doğrusu pasta konusunu biraz abarttıklarını fark ettim. Sadece peynirli kek tarifi olan sayfa bile var. İstemediğiniz kadar tarif var ve bayağı kafa karıştırıyor, ”hangisini yapsam, aralarında tad olarak ne fark var” diye. Ben yinede bildiğim tarife sadece limon ekleyerek yaptım, çokta güzel oldu.
Malzemeler ve yapılışı daha önce yaptığımla aynı ama ben yinede yazayım.

bild_168
Hamur için:

  • 1 yumurta
  • 2 kaşık margarin
  • 2 kaşık şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yeterince un

Üzeri için:

  • 2 yumurta (asıl tarifi 4 yumurtalı)
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak süt
  • 1 paket vaninyalı puding, ben kremalı kullandım.
  • 1 bardaktan az sıvıyağ
  • 500 gr. quark (labne peyniri)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 limon kabuğu rendesi ve suyu

YAPILIŞI:

  • Kekin malzemeleri yoğurulup hamur yapılır, çatalla bir kaç yeri delinir.
  • Kelapçeli kalıp yağlanıp unlandıktan sonra, hamur kalıba düzgünce yayılır, kenarları 1 cm kadar kaldırılır.
  • Diğer malzemeler çırpılıp hamurun üzerine dökülür,160°de 1 saat daha sonra ısı 180° ye yükseltilip yarım saat daha üzeri kızarana kadar pşirilir.
Reklamlar

9 thoughts on “Limonlu Peynirli Kek (Zitronen-Käsekuchen)

  1. Nasil da guzel gorunuyor…ellerinize saglikKek hamuru cok koyu oluyor galibadeigl mi?Neden catalla delik yapiyoruz? ne cok soru sordum degil mi?:)

  2. Sevgili Lama, insanın aklında soru olunca sormalı değilmi?Hamur bildiğimiz kurabiye hamuru gibi, katı yani. Zaten unlayarak merdaneyle açıp, kalıba öyle yerleştiriyorum. Tabanın daha iyi pişmesi için deliyorum, ama delinmesede sorun yok. Eğer hiç denemediysen, hemen denemeni tavsiye ederim.Sevgiler…

  3. Merhaba Lavantincim,limonlu peynirli kek çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.En kısa zamanda deneyeceğim.Sevgilerimle.

  4. Ellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor…Peynirli kekleri çok seviyorum tad olarak…bu da zevk meselesi sanırım ben ne kadar seviyorsam kızkardeşim o kadar sevemiyor 🙂 Bana htap etmiyor bu tad der her zaman…Selam ve sevgilerimle….

  5. Merhaba,geçenlerde bende cheescake yapmıştım,ama sizin tarif daha güzelmiş bunuda denemek isterim,ellerinize sağlık süper görünüyor.www.denizesintisi.com

  6. Teşekkür ederim Hayat abla, tavsiye ederim.Sağol Umran’cığım, bu dilimi almanız için koydum zaten.:)Almanya’danda Arizona’ya sevgiler.Biliyormusun Serinmavi, bir kaç yıl öncesi bende kızkardeşin gibi düşünüyor, bunu nasıl beğeniyorlar diyordum. Sanırım kafama ağır bir cisim düştü.:) Kızımın doğumundan sonra damak tadım değişti, çay bile içmezdim öncesi, şimdi uykudan uyandığımda ilk olarak çay koyuyorum.Teşekkür ederim Ebru, seninkide eminim çok hoş olmuştur. Ben kalorılerden çok korktuğum için daha hafif yapıyorum. Krema filan kullanmıyorum. Tadı çok güzel, ama kremalıyıda cesaretimi toplayıp denemeyi istiyorum.

  7. Lavantincim ellerine sağlık. Taban fikri hoşuma gitti ben de birdahakine öyle yapmayı düşünüyorum. Ama üst kısmını çikolatalı yapacam sanırım.

  8. Naile, çikolatalı nasıl olur bende çok merak ediyorum. Merakla yapmanı bekliyorum.Sevgiler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s