Ekşili Çorba

Ekşili çorba, Antep ağzıyla eşgili çorba, sanırım Antep mutfağının kenarda köşede kalmış yemeklerinden. Yeni neslin bu çorbayı bilip bilmediği hakkında şüphelerim var. Yani eskilerde yapılan ama zamanla unutulan bir çorba olduğunu tahmin ediyorum. Eskisi olmayanın yenisi olmaz anlayışıyla, hafızamdan çocukluğumdaki Antep mutfağı hakkında ki hatırladığım tüm ayrıntıları bulup çıkarmaya çalışıyorum.
Aslında soğan çorbası da diyebilirsiniz, en belirgin özelliği bol ekşili ve acılı oluşu.


MALZEMELERİ:

  • 1 tane kurusoğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Nane, sıvıyağ, limon tuzu
  • tuz, karabiber, pulbiber
  • Kıyılmış maydanoz.

YAPILIŞI:

  • Soğan halka doğranıp yumuşayana kadar sıvıyağda kavrulur.
  • Salça ilave edilip biraz daha çevrilir ve su konup kaynamaya bırakılır.
  • Soğanlar yumuşayınca ocak kapatılıp, maydanoz ilave edilir ve tencerenin ağzı kapatılır.
  • Bu arada zeytinyağında nane ve pulbiber kavrulup üzerine dökülür ve baharatlandırılır.
Reklamlar

3 thoughts on “Ekşili Çorba

  1. merhaba lavantin,çorba harika görünüyor.bloglar arsındaki mimlenme olayına eğer kabul ederseniz sizide dahil ettim.ebruwww.denizesintisi.com

  2. MerhabaSayfalar arası geçişde sorun var sanırım ana sayfada yeni yazılar önceki yazılara tıkladıgınızda hep ana sayfa çıkıyor

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s