Domatesli Aş (Domatesli Bulgur Pilavı)

Mmmm, mis gibi bulgur pilavı. Yani domatesli bulgur pilavı. Ama yanına ille de soğan, soğansız tadı çıkmaz.


MALZEMELER:

  • 1 bardak bulgur
  • 1/5 bardak su
  • 2 tane yeşilbiber
  • 1 tane kurusoğan
  • 2 tane olgun domates, isteğe göre salça (ben 1 tatlı kaşığı kullandım.)
  • Tuz, sıvıyağ, karabiber

YAPILIŞI:

  • Soğan sıvıyağda kavrulurken, biberler ilave edilir.
  • İkiside yumuşayınca, salçası katılıp kavrulur.
  • Domateslerlede biraz kavrulduktan sonra, su konup kaynaması beklenir.
  • Bulgur ve baharatların ilavesıyle ocağın altı kısılıp, rencerenin altı kappatılır.
  • Arada bir pişip pişmediğine bakılır.
Reklamlar

Domatesli Aş (Domatesli Bulgur Pilavı)’ için 3 yanıt

  1. bir de yanına senin acur turşusundan olunca yemede yanında yat ellerine sağlık

  2. domatesli pilav öğrenciyken yapmıştım güzel olmuştu baharat falan da atmıştım 😀

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s