Domatesli Aş (Domatesli Bulgur Pilavı)

Mmmm, mis gibi bulgur pilavı. Yani domatesli bulgur pilavı. Ama yanına ille de soğan, soğansız tadı çıkmaz.


MALZEMELER:

  • 1 bardak bulgur
  • 1/5 bardak su
  • 2 tane yeşilbiber
  • 1 tane kurusoğan
  • 2 tane olgun domates, isteğe göre salça (ben 1 tatlı kaşığı kullandım.)
  • Tuz, sıvıyağ, karabiber

YAPILIŞI:

  • Soğan sıvıyağda kavrulurken, biberler ilave edilir.
  • İkiside yumuşayınca, salçası katılıp kavrulur.
  • Domateslerlede biraz kavrulduktan sonra, su konup kaynaması beklenir.
  • Bulgur ve baharatların ilavesıyle ocağın altı kısılıp, rencerenin altı kappatılır.
  • Arada bir pişip pişmediğine bakılır.
Reklamlar

3 thoughts on “Domatesli Aş (Domatesli Bulgur Pilavı)

  1. bir de yanına senin acur turşusundan olunca yemede yanında yat ellerine sağlık

  2. domatesli pilav öğrenciyken yapmıştım güzel olmuştu baharat falan da atmıştım 😀

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s