Bartın'dan Tavuklu Börek

Bu böreği davetsiz misafir’den öğrenmiştim. bence muhteşem bir tadı var, tatmayanlar acilen denesin. Haşlama tavuk ve sadece yufka ekmekten öylesine güzel bir lezzet oluşuyorki, eminim gözdeleriniz arasına girecek bir börek.

MALZEMELER: 4 kişilik

  • 3-4 adet tavuk butu
  • 4 tane yufka ekmek
  • İsteğe göre tereyağ
  • Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

  • Tavuk butkarı haşlanır, suyu süzülüp kemiklerinden ayrılır.
  • Uygun bir tepsinin altı ,tereyağıyla iyice yağlanır.
  • Süzülen tavuk suyu (sıcak olmalı) büyükce bir tepsiye dökülüp, yufkalar (tepsiden büyükse kırarak aypın) tavuk suyunda arkalı önlü ıslatılıp tepsiye dizilir.
  • Asıl tarifinde her kata tereyağ gezdiriliyor, ama ben kullanmıyorum.
  • Yuflalar bitince en üstünede yağ sürülüp, fırının sadece alt katı açılır tepsi fırının tabanına yerleştirilir.
  • Yufkaların altı kızarınca, tersi çevrilip üstüde kızartılır.
  • Fırından alınan yıfkaların üzerine kalan tavuk suyu gezdirilir, tavuk etleri didiklenip üzerine dizilir.

Özelliği elle ve mutlaka yanında yoğurtla yenmesi. Yufkadan bir iki lokmalık parçalar koparılıyor ve arasına tavuk eti konarak yeniyor. Yemesi biraz zor alışmayan için ama, tadını alınca on parmakla dalıyorsunuz yemeğe:)

Ben piza gibi büyükce dilimlere kesiyorum, isteyen tepsiden isteyen tabakta yiyor.

Reklamlar

Bartın'dan Tavuklu Börek’ için 2 yanıt

  1. Bu böreğede bayıldım.Tadı mutlaka çok güzeldir.Çünkü sen yaptın:)))Eline sağlık.

  2. Canım benim, teşekkür ederim. Güzel kalpli arkadaşım. Bu da diğeri kadar lezzetli.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s