Alinazik ya da Alanazik

Yaz gelince Antep’te ”Patlıcan delileri çıktı’.’ diye bir tabir kullanılır. Antep halkı patlıcan yemeklerini çok sevdiği için, sık sık sörme çeşitleri, patlıcan kebabı, kızartması v.s. yapılmaya başlanır. Yani lahmacunun arasına bile sörme patlıcan koyup yediğimizi düşünürsek patlıcan delisi denmesi hoşumuza bile gider. :)) Yani giderdi ben oradayken:)

MALZEMELER:

  • 3 tane patlıcan
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 300 g yağlı kıyma, veya sıvıyağ ilave edin.
  • Pulbiber, tuz, karabiber

YAPILIŞI:

  • Patlıcanlar bıçakla bir kaç yerinden delinerek, bir tepsiye konulur.
  • Üzerlerine başka bir tepsi kapatılarak, 250° de 40-45 dak. fırınlanır. Patlıcanların iyice yuuşayıp, büzülmüş olması gerek.
  • Kıyma iyice kavrulup, pulbiber eklenir, pulbiberin kokusu çıkınca altı kapatılıp baharatlandırılır.
  • Patlıcanlar pişince, soyulur ve doğranır.
  • Soğuk patlıcanlar sarımsaklı yoğurtla karıştırılr ve tuzu atılır.
  • Servis tabağına alınıp üzerine kıyması dökülür. Yeşil biberle servis yapılır.
Reklamlar

Alinazik ya da Alanazik’ için 13 yanıt

  1. merhabalavantin,rabia da rastladım bloguna bir ugrayayım dedim,iyi ki ugramısım,hayran kaldım,ne hoş ne güzel yemekler,benim gibi güneydoğu yemeklerine deli olan birine göre tamam,ama benim şimdi çıkmam lazım,akşama ugrayıp bütün tariflerini tek tek incelemek istiyorum..selamlar..bana da beklerim..

  2. günaydın lavantin. Ben de bir patlıcan delisi olarak yazdan mahalle fırınımızda söğürttüğüm patlıcanları özenle saklıyorum buzluğumda. Hatta hayıflanıyorum karnıyarıklık niye kızartıpta koymadım diye. Gelecek yaza inşallah iyi bir kış hazırlığı yapacağım. bu sene ilk sayıldığı için tecrübesizliğime denk geldi :)Sevgiler..aintabsofrasi.blogcu.com

  3. Teşekkür ederim süheyla, beğenin, senin güzel bakışında kaynaklanıyor. Senin sayfanda, benim beğeniyle takip ettiklerim arasında.

  4. Geçtiğimiz ekimde Antep’deydim. Buradaki tatsız patlıcanlar oradakilerin tadını unutturmuş olacakki, aileme lahmacunu susuz cacıkla yeme teklifinde bulundum. Onlarda nezaketen kabul ettiler .Sofraya oturunca unuttuğum patlıcanın o muhteşem tadını alınca ben ve eşim bayılarak yediğimiz cacıklı lahmacunu denmeye bile kalkmadık. Yani bende patlıcan delisiyim, ama iki senede bir yiyebiliyorum.Buradakilerin sadece görüntüsü var.

  5. Ah ne kötü, 2 senede bir gelebilmene çok üzüldüm. Yaz gelsin istersen ben sana koliyle gönderirim.sevgiler..

  6. aa şimdi jeton düştü! lavantin sen yoksa yurt dışında mı yaşıyorsun? Ben seni İstanbul’da yaşıyor zannediyordum. Hangi ülkedesin?

  7. Lavantin canım merhabalar. Dünden bu yana kaç dea uğradım bilmiyorum siteye. Yorum bırakacak zaman bulamamıştım. Etleri çok güzel kavurmuşsun. Benim eşim çok çok iyi kavrulmuş yer eti. Tam one göre olmuş. Ellerine sağlık canım. Burada Nizip patlıcanı ünlüdür bilirsin. Onunla yapılan patlıcan kebabına biterim ben. Yazın en çok ondan yaparım. Bir de kalabalıksak deyme keyfimize. Ah canım benim keşke yer yaz gelebilmiş olsan. Sevgilerimle. Hani kendinden bahsetmemişsin.Sevgiler.

  8. Seda hanım, tarifi geciktirdiğim için kusura bakmayın, eşimi bilisayarın başındak kaldırmak kolay olmuyor.

  9. Rabia, kibar teklifin için çook teşekkür ederim canım.Malesef Almanya’da yaşıyorum.Rabia, bence zaten eti kavuracaksan iyice kavurmassan tadını alamıyorsun, en azından buradaki etler bana öyle geliyor. Eşin ağzının tadını biliyor yani.Ah, bilmezmiyim Nizip patlıcanını, helede mangaldaysa patlıcan kebabı, yemesende olur sadece kokla yeter:)

  10. lavantin cim,
    hayırlı ramazanlar canım. Bugün patlıcan közleyince aklıma alinazik yapmak geldi, yemeği aslını öğrenmek için sana geldim. Oktay usta patlıcan ile beşamel sos yapıp, üzerine kıyma koymuş, bazı arkadaşlar da kıymayı soğan domates biber ve maydanozla kavurmuş. Bu kebabın aslı senin yaptığın gibi değil mİ? Çok acele cevap bekliyorum, sevgiler…

  11. Canim cevap hayli gecikti affet! Alinazik te besamel sos olmaz. Kesinlikle alinazik sadece közlenmis patlican,sarimsakli yogurt ve yagli kiyma ile hazirlanir.

    Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s