Karnabahar Graten

Uzun zamanda beri ilk kez yaptım bu yemeği. Eşimin tadına baktıktan sonraki ilk yorumu: ”Karnabaharın en güzel hali” demek oldu. Aslında peynirin miktarında azaltma yaparak tam bir diyet yemeğine de çevrilebilir. Besin ögelerinin çeşitliliği nedeniylede tam bir öğün.


MALZEMELERİ:

  • 200-300 g haşlanmış, didiklenmiş tavuk eti
  • Yarım karnabahar
  • 2 bardak tavuk suyu
  • 1 kaşık un
  • 1 kaşık krem peynir
  • 1 yumurta
  • 3 kaşık yulaf ezmesi
  • Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

  • Karnıbahar küçük parçalara ayrılıp tızlu suda haşlanır.
  • Tavuk suyuna un ilave edilerek pişirilip, boza kıvamına getirilir, peynir eklenerek karıştırılır.
  • Sos ılıtılır yumurta kırılıp, baharatlandırılır.
  • Küçük bir tepsinin altına karnıbaharlar yerleştirilip, onun üstüne yulaf serpilir.
  • En üste tavuk etleri dizilip, her tarafını kaplayacak şekilde sos gezdirilir.
  • 250° de üstü kızarana kadar pişirilir.

NOT: Yulafın yerine yarı haşlanmış makarnada kullanılabilinir.

Reklamlar

Karnabahar Graten’ için 2 yanıt

  1. İlk defa karnabahar gratende tavuk kullanıldığını gördüm. Yakışır diye düşünüyorum. Eşinizin de ‘karnabaharın en güzel hali’ demesi ve güzel görüntüsü nedeniyle hemen deniyeceğim. Ellerinize sağlık…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s