Döner

Güya niyetim döner yapmaktı ama, tam bir hayalkırıklığı oldu. Döner eti buzlukta tam üç buçuk saat kalmasına rağmen donmayınca, etin bir kısmını zırhtan geçirdim, resimdekiyse donmayan döner etinden kesebildğim kalın dilimler. Tabiki etleri görebiliyorsanız. Etler altta kalınca fazla görünmemiş.

MALZEMELER:

  • 500 g parça tavuk eti
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

  • Etin yarısı kıyma yapılır.
  • Kıyma, salça,sarımsak ve baharatlar iyice karıştırılır.
  • Folyo üzerine kıyma ve parça tavuk etleri kat kat yerleştirilir.
  • Sıkı bir rulo yapılıp buzlukta dondurulur.(tam donmayacak)
  • Buzdolabından alınan döner keskin bir bıçak yardımıyla ince dilimler şeklinde kesilerek, kızgın teflon tavada az yağlı veya yağsız kızartılır.
  • Dilimler ince oduğu için fazla pişirilmez, kuruyabilir.
  • Ekmeğin arsında veya tabakta servis yapılır.
  • Ben ekmek arasında yoğurt, nane ve sarımsakla hazırladığım bir karışımla servis yaptım.
Reklamlar

2 thoughts on “Döner

  1. Merhaba lavantin,ilk yorum bendendöner ekmeğinde dönerinde harika görünüyor tam yemelik ellerine sağlık canım.Sevgiler..

  2. Teşekkür ederim Hayat,ancak bu şeklini değilde normal halini göstermek isterdim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s