Döner Ekmeği

Döner ekmeği bildiğimiz mayalı hamurla yapılıyor. Kabaran hamur şekil verilerek fırın kağıdı üzerine yerleştiriliyor, ikinci mayası beklenip, kabaran ekmekler fırın teli üzerinde önceden 250° de ısıtılmış fırında kızarana kadar kısa bir süre pişiriliyor. Sonrası bir beze sarılarak kapalı bir yerde biraz bekletiliyor hepsi bu kadar.

Reklamlar

Döner Ekmeği’ için 13 yanıt

  1. Hızlı bir tur attım ve sitenizi çok beğendim.Boş bir zamanımda uzun uzun incelemeye geleceğim.Döner ekmeği harika,ellerinize sağlık.

  2. Hoşgeldin Beyhan, teşekkür ederim ziyaretin için. Döner ekmeğini denemeni tavsiye ederim.Sende hoşgeldin Gazozağacı, bende seni tanıdığıma sevindim, ve sayfanı bende linklerime ekliyorum.

  3. Merhabalar Lavantin, aramiza hosgeldin 🙂 tariflerin dikkatimi cekti. Ellerine saglik. Komsu sayiliriz ayni memlekette yasiyoruz. Güzel tariflerini merakla bekliyorum. Sevgilerimle

  4. Merhabalar Lavantin. Ekmeklerin mis gibi görünüyor. Bir parça ucundan alabilmiş olsaydım.Sevgiler.

  5. Güzel sözlerin için teşekkür ederim Özgül. Sendemi gurbettesin?Titilo uzat elini kopar bir parça, afiyet olsun.İnanki çok kolay yapımı, birde ekmek makinan varsa yoğurma zahmetinde olmuyor.

  6. Ellerine saglik Lavantin. Doner ekmeginde, doner de harika gozukuyor. Keske yakin olsak ben de bir parca alsam. Sevgiyle,

  7. Tuğba, tarifi sen uygula, benim ikramım farzet ve afiyetle ye. Bende burdan yarasın ama kilo yapmasın diyeyim:)

  8. SelamBen Almanyada pizzeria calistiran bir is adamiyim. Kisa süreden beri dönerde satmaya basladik ekmegi firindan aliyordum ekmegin kalitesini bozunca ekmegimi kendim yapmaya karar verdim bir türlü tutturamadim sizin tarifinizi deniyorum simdi umarim tutar saygilar

  9. Yorumunuz icin teşekkür ederim, bir ayrıntısından bahsetmek istiyorum: Ekmek iyice kızarana kadar fırında beklemesse içine malzeeme girince dağılıyor.

  10. tarifinizi denedim gercekten bana cok yardimci oldunuz biz zaten herseyi dogru yapiyorduk fakat sadece o ikinci mayasinin gelmesini beklemiyorduk hata ordaymis bunun icin size cok tesekkür ediyoruz.SelamlarEköz Ismet

  11. Slm Benim Almanyada Kendi Dönerci Dükkänim Var Ekmegi Kendimiz Yapiyoruz Fakat Cabuk Kuruyor Az önce Bu Sayfayi Okurken Bir Seyin Farkina Vardim iyi Kizarmayinca Ekmek Dagildigini Söylüyorsunuz orada Biraz Hatamin Oldugunu Gördüm Ve Ekmegimiz Yapildikdan 3 ila 4 Saat Sonra Kuruma Yapiyor Neden Bilmiyorum , Saygilar Sevimli Genc Almanya

  12. Aleykümselam sevimli genç, rumuzlu okuyucum. Sanırım ekmeği fırında pişiriyorsunuz. Yani tava ekmeği filan değil. Uzman değilim ama belki fırının ısısı düşük geliyor ve ekmek olması gekenden fazla nem kaybediyordur. Bu da piştikten sonra çabuk baytlamasına neden oluyor olabilir. Ayrıca kapalı yerde muhafaza ederseniz de kurumasını geciktirebilirsiniz. Mayalı bir ekmeğin bu kadar çabuk kuruması gerçekten ilginç. Bir de ekmeği pişirirken fırının içine küçük bir kap içinde kaynar su koyun ve pişme süresince fırını nemlendirerek kurumaya bir nebze engel olabilir. Keşke daha çok yardım edebilseydim.

    Kolay gelsin…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s