Antep’den Yoğurtlu Patates

Antep’de sulu yemeklere genellikle kemikli et ve nohut kullanılır. Yogurtlu patateste bunlardan biri. Ben hoşlanmadığım için yine kullanmadım ama, et sevenlere muhakkak kozmalarını tavsiye ederim.

288

MALZEMELER:

  • 6-7 tane iri küpler şeklinde doğranmış patates
  • İsteğe göre kemikli veya kuşbaşı et
  • Bir miktar nohut
  • 2 bardak yoğurt
  • 1 yumurta
  • Sıvıyağ, tuz, nane

YAPILIŞI:

  • Et kavrulup su ve nohut eklenerek kaynamaya bırakılır.
  • Nohut ve et pişip yumuşayınca patatesler ilave edilir.
  • Yoğurt, yumurta çırpılıp sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır.
  • Kaynatılan yoğurtlu karışım patates ve etlere eklenerek tekrar bir taşım kaynatılır.
  • Üzerine bol nane kavrulup dökülür.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s