Omaç (Ekmek Köftesi)

Evet bu bir köfte, adı da ekmek köftesi. Antep’te genellikle öğle yemeklerinde yapılır. Elinizin altındaki malzemelerle hemencecik yapılabilecek çok güzel bir yemek. İstediğiniz her türlü bayat ekmeği kullanarak yapabilirsiniz. Ayrıca bir öğünde alınması gereken tüm besin ögeleri tek çeşitte alınmış oluyor, bu açıdan da sağlıklı bir yemek. Tadı hakkında içindeki malzemeler düşnülürse fikir sahibi olacaksınızdır. Ama çoğu yemekte olduğu gibi, bilindik malzemeler dahi olsa bir araya gelince ortaya çıkan tad tahminlerden ileri olabilir.:)

100_2939

MALZEMELER: 2 kişilik

  • 3-4 dilim ekmek
  • 1 domates
  • 1 kuru veya yeşil soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı katı yağ
  • Maydanoz, karabiber ve az miktar tuz

YAPILIŞI:

  • Ekmekler zeytin büyüklüğünde koparılır.
  • Domates, maydanoz, soğan, sarımsak minik minik doğranır, hepsi birbirine karıştırılıp yoğurulur.
  • Malzemeler birbirini tutunca köfte şekli verilir.
Reklamlar

8 thoughts on “Omaç (Ekmek Köftesi)

  1. gercektende elimizin altinda olan malzemeyle yapilabilen ,hem degisik tad ve hemde cok saglikli besleyici,buyuk kizim degil ama kucuk kizim bayila,bayila yedi.anne cok guzel olmus kofte dedi durdu.sizin yaptiginiz yemekler hem mideye hem goze,hemde butceye hitab ediyor.begenerek sizi gozetliyoruz:)

  2. burada omaç tarifi görünce, zamanın behrinde anneciğimin hemencecik hazırladığı ve tadı hala damağımda omaçlar geldi gözümün önüne ve tabi ki de annem! hatırlattığınız ve anımsattıklarınız için teşekkürler efendim 🙂

  3. Rica ederim Mehmet bey… Anneniz yasiyorsa sansilisinz demektir, size yine yapar.

    Selametle…

  4. evet efendim ben hala omaç yaparım komşularımı çagırırım hem bayat ekmegimi degerlendiririm hemde komşularımla sohbetimi ederim yanına güzel bir salata soguk bir ayran güzel bir turşu deymeyin keyfimize yalnız ben soganı biberi domatesi soldurup sıcak ekmegin üzerine döküp öyle yoguruyorum bir de öyle deneyin sizede afiyet olsun

  5. Sıvıyağlı, yeşil biberli, salçalı, kuru soğanlı ve varsa da az miktarda kırmızı biberli versiyonu çok daha güzeldir. Sarımsak kullanmanızı tavsiye etmiyorum kullanıyorsanız da çok az kullanınız. Salça omaçta önemli bir unsurdur, unutmayınız.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s