Ekşili veya Dağlı Turşusu

Antep ağzıyla “eşgili” veya “dağlı turşusu” deriz bu salataya. Aynı zamanda Antep’te turşuya da “eşgili” denir. Farklı malzemaler kullanılarak değişik tatlarda yapılabiliyor. Kuru dolmalık biber, yeşilbiber, asma yaprağı, beyaz lahana, patlıcan, hatta ben kabakla bile denedim. Bu malzemeler tatlarına göre birlikte kullanılabileceği gibi tek tek de kullanılabilinir. Tek yapacagınız sebzeleri yumuşayana kadar haşlamak.
Yapımı kolay ve dayanıklı bir salata. Buzdolabında birkaç gün saklayabilirsiniz. Benim gözdem lahanayla yapılan. Turşudan artan lahana saplarını böyle değerlendirdim.

300

MALZEMELER:

  • Bir miktar ince kıyılmış lahana yaprağı
  • Birkaç tane yeşil biber
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşıgı karışık salça
  • Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
  • Tuz, bolca nane

YAPILIŞI:

  • Doğranan biber ve lahana haşlanır, soğuk sudan geçirilir.
  • Salça, sarımsak, limontuzu, nane, tuz karıştırılıp 2-3 bardak su eklenir.
  • Soğuyan sebzeler ekşili suyla karıştırılır.
Reklamlar

One thought on “Ekşili veya Dağlı Turşusu

  1. Bu tarif benim cok hosuma gitti.Tursuya göre hem basit hem de kalan malzemenin israf olmamasi icin cok iyi bir yöntem. Tesekkürler.Semiha

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s